ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΜΑΣ


 

stock-photo-aromatic-herbs-and-condiments-13420867

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΕΥΜΑ

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιο είναι το μυστικό για ένα νόστιμο γεύμα; Τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά αποπνέουν υπέροχα αρώματα που ενισχύουν τις φυσικές γεύσεις και τη γεύση του καλού σπιτικού φαγητού. Ακόμη και οι πιο απλές συνταγές που περιέχουν μυρωδικά, μπαχαρικά και φρέσκα συστατικά δημιουργούν τα πιο νόστιμα γεύματα.

Με βάση αυτό το μυστικό, προσφέρουμε υψηλής ποιότητας πιάτα μαγειρεμένα με φρέσκα μυρωδικά, φρούτα και λαχανικά από τον κήπο μας στο Γιαλισκάρι. Το Γιαλισκάρι είναι ένας γραφικός κόλπος μεταξύ των κόλπων Καλάμι και Αγνί. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ​​ο Δημήτρης εποπτεύει και καλλιεργεί τον κήπο με μια επιλογή από μυρωδικά όπως μαϊντανό, βασιλικό, μέντα, δεντρολίβανο, μια επιλογή από λαχανικά όπως  μπρόκολο, λάχανα, πατάτες, κρεμμύδια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα, καθώς και φρούτα όπως δαμάσκηνα, σύκα, αχλάδια, λεμόνια, πορτοκάλια, καρύδια και αμύγδαλα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η οικογένεια εργάζεται για την συγκομιδή των ελιών από 500 ελαιόδεντρα για την παραγωγή ελαιολάδου που είναι απαραίτητο για το μαγείρεμα και την κατανάλωση του στις αλάτες και στα φαγητά.

 

Ορεκτικά

Ξεκινήστε το γεύμα σας με κάποιο από τα γευστικότατα ζεστά ή κρύα ορεκτικά με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα. Δοκιμάστε το τζατζίκι ή την πάστα ελιάς, μπριάμ, ψητή φέτα ή χωριάτικο λουκάνικο ενώ για όσους προτιμούν τα θαλασσινά, προτείνουμε ταραμοσαλάτα, χταπόδι ξυδάτο, γαρίδες ή μύδια σαγανάκι και αθερίνα ή σαρδέλες.
Μια σαλάτα είναι πάντα ένα υγιές και νόστιμο πιάτο. Η χωριάτικη σαλάτα είναι η πιο δημοφιλής καθώς και τα βραστά λαχανικά με λάδι και λεμόνι που συνοδεύουν ιδανικά τα πιάτα με ψάρι.

Κρεατικά

Για τους λάτρεις του κρέατος, σας προτείνουμε το διασημότερο και πολύ δημοφιλές  Αρνί Κλέφτικο ή τις παραδοσιακές Κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ όπως Κόκορα Παστιτσάδα και Σοφρίτο. Το περίτεχνο πάντρεμα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με τις μεσογειακές γεύσεις δημιουργούν ένα εξαίσιο γευστικό αποτέλεσμα. Απολάυστε το κρέας της αρεσκείας σας στη σχάρα ή μαγειρεμένο με το άρωμα και τη γεύση υλικών που παράγει η ελληνική γή.

Ψαρικά


Η γεύση της θάλασσας στο πιάτο σας! Κάθε μέρα ο Γιώργος ψαρεύει στα νερά του Ιονίου με τα αλιευτικά σκάφη Νικολάκης και Γιωργοτζής. Κάθε ψαριά ποικίλει αλλά εξασφαλίζει στους λάτρεις των θαλασσινών την επιλογή σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που μπορείτε να απολαύσετε ψητά. Γι αυτό το λόγο, ρωτήστε για τα φρέσκα ψάρια της ημέρας.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε το φρέσκο ψάρι μαγειρεμένο με παραδοσιακές συνταγές της Κέρκυρας, Μπουρδέτο ή Μπιάνκο. Ένα επίσης ιδιαίτερο γεύμα με θαλασσινά, από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα πιάτα θαλασσινών, ο Αστακός Παστιτσάδα ή ο Σκορπιός Μπουρδέτο θα σας ενθουσιάσουν με τις γεύσεις τους.

Κρασιά


Για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, έχουμε επιλέξει κρασιά από διάφορες ποικιλίες σταφυλιών από τους τοπικούς αμπελώνες όλης της Ελλάδας προσφέροντάς σας εξαιρετικές γεύσεις σε λευκά, ερυθρά και ροζέ κρασιά. Για να ολοκληρώσετε ένα παραδοσιακό Κερκυραϊκό γεύμα, το τοπικό Κερκυραϊκό κρασί είναι η καλύτερη επιλογή.

Επιδόρπια


Ένα τέλειο γεύμα δεν είναι ποτέ πλήρες χωρίς ένα καλό επιδόρπιο. Ο μπακλαβάς, το γιαούρτι και μέλι, οι κρέπες, ή το παγωτό είναι μερικά από τα επιδόρπια του μενού, που συνοδεύονται άριστα με ένα καφέ και μπράντυ ή ποτό της επιλογής σας. 

 

Μετά το γεύμα σας, χαλαρώστε και απολαύστε την υπέροχη θέα. Η ταβέρνα βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία πάνω στην παραλία, με πανοραμική θέα στον κόλπο Καλάμι, την Αλβανία και το Νότιο τμήμα της Κέρκυρας. Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ζητήσετε!

 

 

Παραδοσιακά Πιάτα

Σας παρουσιάζουμε τα πιο δημοφιλή και νόστιμα πιάτα της σπιτικής Κερκυραϊκής κουζίνας και σας περιμένουμε να δοκιμάσετε μοναδικές γεύσεις σύμφωνα με τις παραδοσιακές συνταγές.


Παστιτσάδα


Είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο που προέρχεται από τους Ενετούς. Η παραδοσιακή σπιτική Παστιτσάδα μαγειρεύεται με κόκορα με υλικά το λάδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πάπρικα, κανέλλα και γαρύφαλλο. Η Παστιτσάδα σερβίρεται με μακριά μακαρόνια σωλήνες. Μια εξαιρετική παραλλαγή της συνταγής είναι ο Αστακός Παστιτσάδα.



Σοφρίτο


Είναι επίσης πολύ δημοφιλές Κερκυραϊκό πιάτο κατσαρόλας που προέρχεται από την εποχή των Ενετών. Περιέχει λεπτές φέτες μοσχαρίσιου κρέατος σε λευκή παχιά σάλτσα σκόρδου, μαϊντανό, αλάτι, μαύρο πιπέρι και κρασί ή ξύδι.

Μπουρδέτο

Είναι πιάτο του ψαρά μαγειρεμένο είτε με ψάρι σκορπιό ή γαλέο σε κόκκινη πικάντικη σάλτσα από καφτερή πιπεριά.



Μπιάνκο

Η λέξη bianco σημαίνει «λευκό» στα ιταλικά. Αυτή η συνταγή είναι αγαπημένο πιάτο των ψαράδων. Συνήθως είναι ψημένο σε μια κατσαρόλα με μπακαλιάρο ή γαλέο και πατάτες σε λευκή σάλτσα από ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό, χυμό λεμονιού και μαύρο πιπέρι.


ourmenugalleryourmenugalleryourmenugalleryourmenugalleryourmenugalleryourmenugalleryourmenugalleryourmenugalleryourmenugalleryourmenugalleryourmenugalleryourmenugallery


AdmirorFrames 1.7.x, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.

Welcome to our site

Contact Us

Corfu Greece 49083

Tel: +30 26630 91168

Fax:+30 26630 91674

www.kalamibeach.com

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Facebook Image