Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΨΑΡΑ

«Οι δύο κύριοι τρόποι αλιείας είναι με δίχτυα ή παραγάδια.

Η αλιεία με δίχτυα ποικίλλει ανάλογα με τα ψάρια που θέλουμε να ψαρέψουμε. Τα  δίχτυα διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα.

Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, περίπου στις 13:00 το μεσημέρι, αποφασίζουμε για τον τόπο που θα ρίξουμε τα δίχτυα αφού πρώτα χρησιμοποιήσουμε τα τεχνολογικά μας συστήματα, όπως είναι ο ανιχνευτής ψαριών και το GPS.

Ξεκινάμε να ρίχνουμε τα δίχτυα. Συνήθως, υπάρχουν 2 άτομα στο καίκι, ο πρώτος χειρίζεται το καίκι και ο δεύτερος ρίχνει τα δίχτυα. Τα άτομα αυτά πρέπει να έχουν άριστη επικοινωνία μεταξύ τους γιατί κάθε λάθος μπορεί να κοστίσει.
Ανάλογα με την ποσότητα των ψαριών που χρειαζόμαστε, ρίχνουμε αναλογικά τα μέτρα των διχτυών. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χρησιμοποιούμε συνήθως 3 - 5 χλμ δίχτυα. Μόλις τελειώσουμε, μετά από περίπου 5 ώρες, επιστρέφουμε στο λιμάνι, όπου το καίκι πρέπει να καθαριστεί και να συντηρηθεί.
Εμείς ελπίζουμε για την επόμενη ημέρα ότι η θάλασσα θα είναι γενναιόδωρη.
Την επόμενη ημέρα, λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος, σαλπάρουμε για τον προορισμό μας, εφόσον έχουμε ήδη φορέσει τις στολές μας.


Αρχίζουμε να συλλέγουμε τα δίχτυα, ενώ ο ήλιος ανεβαίνει. Όταν τα ψάρια εμφανίζονται, τα βγάζουμε από τα δίχτυα και τα βάζουμε σε κουτιά ψύξης με πάγο, προκειμένου να διατηρηθούν φρέσκα.

Μετά τη συλλογή των διχτυών και των ψαριών, βάζουμε πλώρη για την ταβέρνα για να την προμηθεύσουμε με την ψαριά μας.

Επιστρέφουμε στο λιμάνι, όπου καθαρίζουμε τα δίχτυα από τις πέτρες και τα φύκια, καθώς τα χρειαζόμαστε έτοιμα για το βράδυ. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 4-5 ώρες, ίσως και περισσότερο.

Η αλιεία με παραγάδια είναι πιο εύκολη και πιο ευχάριστη από τα δίχτυα, αλλά όχι και τόσο παραγωγική.

Συνήθως, αρχίζουμε πολύ νωρίς το πρωί πριν ο ήλιος ανατείλει.
Παίρνουμε δόλωμα μαζί μας. Το δόλωμα ποικίλλει ανάμεσα σε σαρδέλες, χταπόδι ή καλαμάρι.
Επιλέγουμε τον τόπο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, και ρίχνουμε τα παραγάδια σαν μια μεγάλη γραμμή, αφήνοντάς τα από 2-4 ώρες μέσα στο νερό.
Η συλλογή τους διαρκεί τον διπλάσιο χρόνο από αυτόν που χρειαζόμαστε στα δίχτυα.
Ελπίζω ότι σας παρουσίασα ένα μικρό μέρος της δουλειάς μου. Σκοπός μας είναι να δουλεύουμε σκληρά κάθε ημέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που συμβάλλοντας στην επιτυχία της ταβέρνας μας.

 
Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την ταβέρνα Kalami Beach και να επιλέξετε από το μενού το πιάτο της προτίμησής σας. Είμαι βέβαιος ότι θα έρθετε να εκτιμήσετε τη γεύση και τη γεύση του φρέσκου ψαριού.


Γιώργος Κατσαρός

Welcome to our site

Contact Us

Corfu Greece 49083

Tel: +30 26630 91168

Fax:+30 26630 91674

www.kalamibeach.com

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Facebook Image